Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie betekent letterlijk bewegingstherapie en staat dus voor de zorg van je lichaam door middel van beweging. Het doel is hierbij dus om mensen actief te laten herstellen van blessures en/of pijnklachten. Dit met het oog op een optimaal herstel en een langdurig welzijn. Beweging zal hierbij dus altijd centraal staan en de drijvende factor zijn.


Een actieve revalidatie heeft ook tal van voordelen. Zo verlaagt het de kans op herval in het gezondheidsprobleem, creëert het geen afhankelijkheid van een therapeut en verhoogt het bovendien de algemene levenskwaliteit. Tot slot bestaat er ook geen pilletje dat alle voordelen van beweging bevat.


Uiteraard kan kinesitherapie wel aangevuld worden met andere technieken zoals manuele vaardigheden, dry needling, enz. Belangrijk is wel om hierbij te benadrukken dat deze technieken enkel aanvullend worden gebruikt (voornamelijk in de eerste, acute fase) om het bewegen makkelijker te laten verlopen. Daarna zal het dus zaak zijn om voldoende te blijven bewegen naar een fit en gezond leven. Uiteraard zullen wij jou hier zo goed mogelijk in begeleiden.

Wie zijn wij?

Joren Chrispeels


0477 03 66 82

chrispeels.joren@hotmail.com

Aurélie Waucquez


0499 16 63 92


Ik ben Joren Chrispeels, in 2022 afgestudeerd aan de VUB als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als specialisatie sportkinesitherapie.


Mijn passies zijn het behandelen en voorkomen van (sport)letsels in combinatie met het stimuleren van een gezonde, actieve levensstijl bij al mijn patiënten. In mijn doel om iedereen zo goed mogelijk te helpen, streef ik naar het opstellen van een individueel behandelplan op maat van iedere patiënt. Dit telkens met het oog op een optimaal herstel en een langdurig welzijn door middel van een open-mind en holistische aanpak waarbij beweging telkens centraal staat.


Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mezelf constant te blijven bijscholen. Dit zodat ik jullie telkens de beste behandelingen kan aanbieden & ik zelf ook de best practice in de sport nastreef. Bijgevolg voldoe ik dus ook aan de Pro-Q-Kine kwaliteitscriteria en ben ik door BFSP (Belgian Federation for Sports Physiotherapy) nationaal erkend als sportkinesitherapeut (BFSP GOLD member tot 01/07/2028).


Ik combineer mijn job bij Move It met een job als sportkinesitherapeut bij de jeugd van KV Mechelen en bij de Belgium Red Pumas (nationale dames lacrosse team).

Ik ben Aurelie Wauquez. In 2023 studeerde ik af aan de UGent als Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie musculoskeletale aandoeningen.


Als sporter in hart en nieren, met een stevige portie nieuwsgierigheid waagde ik me aan verschillende sportdisciplines van jongs af aan: dansen, paardrijden, karaté maar ook recreatief lopen en fitness.


Wanneer ik niet sport, vind je me regelmatig op de luchthaven. Reizen is een van mijn grote passies. Ik heb mijn studies dan ook steeds gecombineerd met het werken als cabin crew. Eenmaal afgestudeerd, wou ik mijn passie voor reizen en (sport)kinesitherapie combineren. Een paar maanden later, vertrok ik naar Edmonton (Canada) waar ik gedurende enkele maanden de kans kreeg om met sporters van alle niveau’s te werken.


In mijn ogen, staat kinesitherapie in teken van een gezonde samenwerking. Deze kan enkel werken als zowel ik, als de patiënt verantwoordelijkheid nemen in het revalidatieproces. Aan de hand van een gepersonaliseerde aanpak, streef ik ernaar om elke patiënt zijn/haar doel te helpen bereiken door middel van hands-on therapie en vooral oefentherapie.

Tarief kinesitherapie

Vanaf 1 februari 2024 gaat het tarief voor kinesitherapie omhoog.


Dit houdt in dat u vanaf 1 februari 2024 voor uw eerste consultatie (45 - 60 min) €45 zult betalen. Tijdens het eerste consult wordt er ruim de tijd genomen voor een individueel vraaggesprek gevolgd door een grondig kinesitherapeutisch onderzoek waarbij de klachten volledig in kaart worden gebracht. Nadien wordt uw persoonlijk behandelplan opgesteld in functie van uw gezondheidsprobleem en noden/wensen.

Iedere vervolgsessie (30 min individuele begeleiding, mogelijk gevolgd door extra oefeningen) kost €35.


Indien u vragen heeft over de terugbetaling van de mutualiteit, gelieve dan contact met ons op te nemen.


In geval van annulatie dient u dit ten laatste 24u op voorhand aan ons te laten weten. Zo niet zien wij ons genoodzaakt de behandeling toch aan te rekenen.