Kinesitherapie

Wie ben ik?

Ik ben Joren Chrispeels, in 2022 afgestudeerd aan de VUB als Master in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie met als specialisatie sportkinesitherapie.


Mijn passies zijn het behandelen en voorkomen van (sport)letsels in combinatie met het stimuleren van een gezonde, actieve levensstijl bij al mijn patiënten. In mijn doel om iedereen zo goed mogelijk te helpen, streef ik naar het opstellen van een individueel behandelplan op maat van iedere patiënt. Dit telkens met het oog op een optimaal herstel en een langdurig welzijn door middel van een open-mind en holistische aanpak waarbij beweging telkens centraal staat.


Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mezelf constant te blijven bijscholen. Dit zodat ik jullie telkens de beste behandelingen kan aanbieden & ik zelf ook de best practice in de sport nastreef. Bijgevolg voldoe ik dus ook aan de Pro-Q-Kine kwaliteitscriteria en ben ik door BFSP (Belgian Federation for Sports Physiotherapy) nationaal erkend als sportkinesitherapeut (BFSP GOLD member tot 01/07/2028).


Ik combineer mijn job bij Move It met een job als sportkinesitherapeut bij de jeugd van KV Mechelen en bij de Belgium Red Pumas (nationale dames lacrosse team).

Wat is kinesitherapie?

Kinesitherapie betekent letterlijk bewegingstherapie en staat dus voor de zorg van je lichaam door middel van beweging. Het doel is hierbij dus om mensen actief te laten herstellen van blessures en/of pijnklachten. Dit met het oog op een optimaal herstel en een langdurig welzijn. Beweging zal hierbij dus altijd centraal staan en de drijvende factor zijn.


Een actieve revalidatie heeft ook tal van voordelen. Zo verlaagt het de kans op herval in het gezondheidsprobleem, creëert het geen afhankelijkheid van een therapeut en verhoogt het bovendien de algemene levenskwaliteit. Tot slot bestaat er ook geen pilletje dat alle voordelen van beweging bevat.


Uiteraard kan kinesitherapie wel aangevuld worden met andere technieken zoals manuele vaardigheden, dry needling, enz. Belangrijk is wel om hierbij te benadrukken dat deze technieken enkel aanvullend worden gebruikt (voornamelijk in de eerste, acute fase) om het bewegen makkelijker te laten verlopen. Daarna zal het dus zaak zijn om voldoende te blijven bewegen naar een fit en gezond leven. Uiteraard zullen wij jou hier zo goed mogelijk in begeleiden.

Waarvoor kan je bij mij terecht?

- Algemene revalidatie

- Sportrevalidatie

- Postoperatieve revalidatie

- Blessure preventie

- Dry needling

- Taping

- Sportmassage

- Personal training

Tarief kinesitherapie

Vanaf 1 februari 2024 gaat het tarief voor kinesitherapie omhoog.


Dit houdt in dat u vanaf 1 februari 2024 voor uw eerste consultatie (45 - 60 min) €45 zult betalen. Tijdens het eerste consult wordt er ruim de tijd genomen voor een individueel vraaggesprek gevolgd door een grondig kinesitherapeutisch onderzoek waarbij de klachten volledig in kaart worden gebracht. Nadien wordt uw persoonlijk behandelplan opgesteld in functie van uw gezondheidsprobleem en noden/wensen.

Iedere vervolgsessie (30 min individuele begeleiding, mogelijk gevolgd door extra oefeningen) kost €35.


Indien u vragen heeft over de terugbetaling van de mutualiteit, gelieve dan contact met ons op te nemen.


In geval van annulatie dient u dit ten laatste 24u op voorhand aan ons te laten weten. Zo niet zien wij ons genoodzaakt de behandeling toch aan te rekenen.

Ervaring:

- KV Mechelen Jeugd

- Belgium Red Pumas

- KFC Meise

- KV Mechelen A-kern (stage)

- STVV Beloften (stage)

- BAVI Vilvoorde (stage)